zondag 9 september 2007

Gemeenteraad 27 augustus 2007

- Volledige agenda van de gemeenteraad is te vinden op de website van de gemeente: www.nazareth.be

- Agendapunt 6
Aankoop houtversnipperaar. Opnieuw ontbreekt elke motivatie voor aankoop van dit toestel in het dossier (cfr wet 1991: gemeente heeft een motiveringsplicht van de bestuurshandelingen). CD&V erkende de fout en leek eindelijk mijn vraag (na 7 jaar!) goed begrepen te hebben. Ze zouden een fiche opstellen die elke keer moet ingevuld worden en in het dossier gestoken worden. Leve een dossier die alle nodige documenten bevat!

- Agendapunt 8
Extra budget voor vzw Personaz (vzw voor het gemeentepersoneel).
Er werd niet voldoende weergegeven waar het vorige budget aan gespendeerd was. CD&V erkende dit,maar kon ook geen overzicht geven van aan wat het geld besteed was.... Voor ons zeker geen probleem om het nodige extra budget te voorzien, gelet op vergoedingen voor mensen die in pensioen gaan ed, maar het zou wel handig zijn om een volledig overzicht te hebben. Alleen op die manier kunnen we een nog gefundeerdere beslissing nemen.
Toen ik aangaf dat de Raad van Bestuur en Algemene vergadering nog steeds niet opnieuw zijn samengesteld na de verkiezingen, erkende men dit. Men zou er werk van maken. Mag wel, straks zijn we een jaar later….