dinsdag 1 april 2008

Gemeenteraad 10 maart 2008

Punt 8 : Gemeentelijk reglement mbt ambulante activiteiten op de openbare markten en op het openbaar domein. Goedkeuring.
Open VLD keurt dit goed.

Punt 9: Gemeentelijk reglement op de organiasatie van kermisactiviteiten en ambualante activiteiten in kermisgastronomie op openbare kermissen. Goedkeuring.
Open VLD keurt dit goed.

Punt 10: Retributiereglement invorderingskosten niet-fiscale ontvangsten. Intrekking besluit van 17 december 2007. Goedkeuring nieuw reglement.

Opnieuw een 2e zit!
De gouverneur geeft aan dat een retributie een heffing is en dat de idee van een boete bij niet-betaling niet kan. Voor een aangetekende brief wordt er meer dan 20 euro gerekend. Een retributie mag niet gezien worden als een extra inkomstenpost. De administratieve onkosten die dat met zich te weeg brengt, moet gezien worden als een normale werkingskost en mag niet als ‘boete’ doorgerekend worden naar de bewoner. De CD&V verlaagde de administratiekost van 15 naar 10 euro. Het principe lijkt ons echter nog steeds hetzelfde, we onthielden ons dan ook.
(Ann)

Punt 12: Gemeentelijk milieujaarprogramma 2008. Goedkeuring.
De Open VLD onthield zich voor de volgende redenen:
- Er zijn nog steeds ontbrekende gegevens. We zijn ondertussen meer dan 3 maanden verder in het huidige jaar! We kunnen moeilijk, als we onze taak als gemeentebestuur een beetje ernstig opnemen, een milieujaarprogramma naar de overheid brengen dat onvolledig is! Dit is geen teken van een ernstig, kwaliteitsvol bestuur.
- Op 6 maart kwam dit programma maar op de Minaraad. Normaal moet het 10 dagen voor de gemeenteraad volledig klaar zijn ter inzage! Opnieuw een extra belasting voor ons personeel (cfr vorige gemeenteraad).
(Ann)

Punt 14: Lokaal sociaal beleidsplan 2008-2013. Goedkeuring.- Er is te weinig ondersteuning naar pas gestarte zelfstandigen. Dit kan nochtans een heel effectieve preventiemaatregel zijn.
- Doelstellingen zijn opnieuw niet in SMART-vorm. We kunnen ons niet scharen achter een beleid dat zich geen degelijke doelstellingen stelt.
Open VLD onthoudt zich.
(Ann)

Punt 15: Vaststelling toelagen aan verenigingen 2008. Goedkeuring.
Open VLD zegt ja aan de toelagen aan de verenigingen.

Punt 18: Verzoekschrift aan de gemeenteraad van bewoners Stationsstraat ivm aanleg verkeersplateau.
De verkeersplateau in de Stationsstraat is nog altijd niet zoals hij moet zijn. De bovenste platen liggen los, met als gevolg lawaai- en trillingshinder voor de bewoners. De bewoners vragen dan ook dat er een ander verkeersremmend infrastructuurwerk gebeurt en dat de drempel wordt verwijderd. De gemeente bevool een studie, de bewoners werden echter niet ingelicht van de resultaten van de studie! CD&V is vol lof over inspraak, maar zelfs de meest betrokken bewoners op de hoogte houden is te veel gevraagd.
CD&V wenste niet in te gaan op de vraag van de bewoners om geen precedent te wekken, jammer dat dat belang voorop staat en niet dat van de inwoner….
Open VLD stemde voor het weg nemen van de drempel (we waren nog nooit voor het aanleg van een drempel op die plaats, er is hiervoor geen enkele objectieve relevantie). Uiteraard kunnen we niet tegen de ‘zo minst mogelijke hinder bij de zoveelste aanpassing van de drempel’ zijn.
(Ann)

Vragen
De vraag werd gesteld naar de stand van zaken voor Eke-Landuit.
Er werd nogmaals op geantwoord dan men wacht op meer bericht vanuit de overheid qua wettelijkheid van de ‘intelligente verkeerslichten’.
(Ann)

1 opmerking:

Transplante de Cabelo zei

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Transplante de Cabelo, I hope you enjoy. The address is http://transplante-de-cabelo.blogspot.com. A hug.