maandag 19 november 2007

Onze strijd werd beloond: gemeentebelasting voor vennootschappen daalt met 200 euro!

Beste,

Op de laatste gemeenteraad (dd 12 nov jongstleden) werd de 'stookactie' (ik gebruik hier bewust de woorden van onze schepen) van Open VLD afgesloten met een grondige aanpassing van de algemene gemeentebelasting voor vennootschappen.
Zoals reeds aangehaald in onze burgerkrant, deze weblog, op het eetfestijn en blauw apero, voerden wij actie tegen het onderscheid in belasting die gemaakt werd tussen zelfstandigen en vennootschappen, terwijl ze perfect dezelfde activiteit kunnen uitoefenen. In de omzendbrief van Min Keulen van februari 2007 beveelde hij de gemeenten ook aan om dit onderscheid weg te werken.
Uiteindelijk bezweek de CD&V onder de druk vanuit onze partij en enkele burgers, het reglement werd aangepast.
Vanaf nu betalen zowel zelfstandigen als vennootschappen 60 euro gemeentebelasting. De vrijstelling die er was voor bedrijven/zelfstandigen die op hetzelfde adres wonen als hun zaak, viel weg. Ook gepensiondeerde zelfstandigen/zaakvoerders kunnen geen korting meer krijgen (dit zijn er 3 in onze gemeente!).
Voor deze 2 punten onthield de Open VLD zich nog op de laatste gemeenteraad, maar met een voldaan gevoel gingen we toch naar huis.

Ann

Geen opmerkingen: